Ξανά στο Πρόγραμμα “Μικροκινητικότητα” η Κόρινθος, με στόχο να απελευθερωθεί το κέντρο από τα αυτοκίνητα. Ποιά είναι τα έξι σημεία της πόλης που θα εφαρμοστεί

Ο Δήμος Κορινθίων έχει ενταχθεί ξανά στο Πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας») προϋπολογισμού 308.000 ευρώ. Η απόφαση επανένταξης αφορά μόλις πέντε δήμους σε όλη τη Ελλάδα.

Η μικροκινητικότητα αφορά την αγορά 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων και την δημιουργία 6 σταθμών φόρτισης και στάθμευσης. Το έργο είχε απενταχτεί και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Σταυρέλη εντάχθηκε ξανά και θα υλοποιηθεί σε έξι σημεία: Δημοτικό Θέατρο, Περιβολάκια, ΚΤΕΛ, Τέρμα Γεωργίου Παπανδρέου (Καλάμια), πλησίον Νοσοκομείου, Ναός Αποστόλου Παύλου.

Ο Δήμος εξασφάλισε την προέγκριση υπογραφής σύμβασης και υπογράφτηκε η σύμβαση  τον Ιούνιο. Στόχος να έχει υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

“Θέλουμε να απελευθερώσουμε το κέντρο από τα αυτοκίνητα. Να κάνουμε την Κόρινθο σύγχρονη πόλη, ευχάριστη, ασφαλή και πιο ήσυχη”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής πολιτικής Βαγγέλης Παπαϊωάννου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ