Ξεκίνησαν οι διακοπές νερού και η αφαίρεση υδρόμετρων σε όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν στην Δ.Ε.Υ.Α Κορίνθου. Ν. Σταυρέλης: Παρακαλώ πολύ εξοφλήστε, ρυθμίστε.

ΝΕΡΟ - ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ

Επανερχόμενος ο Νίκος Σταυρέλης στο μεγάλο θέμα με τους μεγαλοοφειλέτες του νερού στον Δήμο Κορινθίων και συγκεκριμμένα στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου απηύθυνε ξανά κάλεσμα αλλά και προειδοποίηση σε όσους χρωστάνε υπέρογκα ποσά, να πάνε άμεσα να τα ρυθμίσουν γιατί το χρέος στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης είναι πολύ πολύ μεγάλο! πάνω από 100.000 €. Το ίδιο βέβαια πρέπει να κάνουν (να ρυθμίσουν τις οφειλές τους) και οι μικροί οφειλέτες ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους τους καταναλωτές, γιατί υπάρχουν και αυτοί που πληρώνουν κανονικά. Διαφορετικά τα πρόστιμα θα είναι βαριά  και έχουν ήδη ξεκινήσει με διακοπή παροχής και αφαίρεση υδρομέτρου, όπως είχε προαναγγελθεί σε παλιότερη συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου. 

Στη χθεσινή συνέντευξή μου ο κος Σταυρέλης τόνισε με έμφαση: “Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές πάνω από 100.000 €, να υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ νερό. Αν κάποιος αυτό το θεωρεί σωστό και δίκαιο εμείς διαφωνούμε.

Όπως είχαμε προαναγγείλει ήδη για τους οφειλέτες των 12.000.000 € στη ΔΕΥΑΚ, μέχρι σήμερα προχωρήσαμε στις αναγκαίες ενέργειες προς 154 μεγαοοφειλέτες που ξεκινούν από 10.000€ και φθάνουν τις 120.000 €, ήτοι συνολικά 3.529.000 € και συνεχίζουμε και στα μικρότερα ποσά.

Στο μεγαλύτερο μέρος αυτών διακόπηκε η παροχή και αφαιρέθηκε το υδρόμετρο.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλέτες νερού χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ εδώ και 20 χρόνια. Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών να είναι σημαίνοντα ονόματα στην Κορινθιακή κοινωνία, όπως ξενοδοχεία, επιφανείς κορίνθιοι επιχειρηματίες, επώνυμα καταστήματα, πολιτικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ακόμα και το Δημόσιο.

Είναι αδιανόητο να πληρώνει ο μικρομεσαίος Κορίνθιος πολίτης με καταναλώσεις των 40 , 50 και 60 € το τρίμηνο και άλλοι υπερκαταναλωτές με βίλες, γκαζόν αλλά και αγρότες παρανόμως να ποτίζουν ελιές, αμπέλια και κηπευτικά. Τελειώνουμε την ασυδοσία.

-Βάζουμε τάξη.

-Δεν φειδόμαστε κόστους.

-Αυτά τελειώνουν.

-Είναι άδικο, ανήθικο και αντιδεοντολογικό να πληρώνουν οι μικροί καταναλωτές και οι μεγαλοοφειλέτες να απαξιώνουν το Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ ως προς τις υποχρεώσεις τους.

-Το μέτρο ισχύει για τους πάντες.

-Παρακαλώ πολύ ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της ΔΕΥΑΚ. Εξοφλήστε, ρυθμίστε.

-Πάμε να συμμαζέψουμε τη ΔΕΥΑΚ και να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όλους.

-Δεν είναι κάποιοι έξυπνοι και κάποιοι ηλίθιοι.

-Είμαστε όλοι ίσοι.

Μετά την αφαίρεση του υδρομέτρου και εφόσον δεν ρυθμιστούν οι οφειλές μεταφέρονται στη ΔΟΥ και ακολουθούν δικαστικές ενέργειες.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, αυτό που ισχύει με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου είναι προκαταβολή 10% για τις οικίες και 20% για τις επιχειρήσεις και έπειτα ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού για 100 δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων όσων ανταποκρίνονται.

Δείχνουμε όλη την καλή διάθεση, αναγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες και είμαστε εδώ για να ρυθμίσουμε.

Παρακαλώ πολύ ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της ΔΕΥΑΚ. Εξοφλήστε, ρυθμίστε.

-Πάμε να συμμαζέψουμε τη ΔΕΥΑΚ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ