Ξυλόκαστρο: Τα ερωτήματα που έθεσε ο Σπύρος Καραβάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαρτίου για την διάβρωση των ακτών και οι απαντήσεις που δεν πήρε

Σχετικά με το θέμα της διάβρωσης των ακτών και της “απειλής περιουσιών ατομικής ιδιοκτησίας στο Καμάρι και στην Αριστοναυτών”, που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στις 29 Μαρτίου 2023, ο συνδυασμός “Ορίζοντες Δημιουργίας” και ο επικεφαλής Σπύρος Καραβάς ανέφερε:

“Η προσπάθεια της Δημαρχιακής αρχής παρά τις διαπιστώσεις των προβλημάτων της διάβρωσης σ΄ όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου και τις δυσμενείς επιδράσεις μέχρι σήμερα δείχνει ότι οι πρωτοβουλίες της εξαντλούνται σε φωτογραφίσεις εκδήλωσης του φαινομένου και σε προσκλήσεις των αρμοδίων της Περιφέρειας. Το φαινόμενο όμως είναι διαρκές και δείχνει να οξύνεται και να επεκτείνεται πλήττοντας ατομικές περιουσίες δημοτών αλλά παρόλα αυτά και παρά την επικινδυνότητά του ο Δήμος μέχρι σήμερα, ως όφειλε, δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναζητήσαμε με ερώτησή μας το «γιατί;» αλλά και σε αυτό το θέμα απαντήσεις δεν πήραμε.

Περαιτέρω ρωτήσαμε γιατί η Δημαρχιακή αρχή απαίτησε σε παραλιακά καταστήματα να ξηλώσουν τις κατασκευές τους; Δεν τους καλύπτει η απόφαση που λάβαμε για τις κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους; Η πολεοδομία σε εκθέσεις αυτοψίας της σε κάποια εξ αυτών λέει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Τι να γκρεμίσουν λοιπόν κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που προειδοποιεί; Και σε αυτό το θέμα απαντήσεις δεν πήραμε.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ