Οι “Αλκυονίδες” τίμησαν σε ειδική εκδήλωση τον Κορίνθιο ζωγράφο Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά . Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η Έκθεση του καλλιτέχνη στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

Χθες το βράδυ σε κεντρικό καφέ της Κορίνθου με πρωτοβουλία του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “Αλκυονίδες” τιμήθηκε ο Κορίνθιος ζωγράφος Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς, η Έκθεση του οποίου ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου. 

Ο κ. Πρωτοπαπάς τα τελευταία χρόνια διδάσκει στην ΒΑΑ (Barcelona Academy of Art), την Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης. Εκθέτει τα έργα του ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Ο Σύλλογος “Αλκυονίδες” πραγματοποίησε χθες εκδήλωση προς τιμήν του. Την εκδήλωση άνοιξε η μπάντα του “Καλογεροπούλειου” Ιδρύματος και στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Κονομόδη, πρόεδρος του συλλόγου “Αλκυονίδες” η οποία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την πραγματοποίηση της βραδιάς και προλόγισε τον κ. Πρωτοπαπά.

Στη συνέχεια ο ζωγράφος τέθηκε στη διάθεση του κοινού για ερωτήσεις οι οποίες αφορούσαν πάνω στη ζωγραφική. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα άτυπο μάθημα καλών τεχνών, αφού οι παρευρισκόμενοι συμπολίτες μας έδειξαν να γνωρίζουν τα περί της ζωγραφικής απευθύνοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις περί σχεδίων και χρωμάτων στον καλλιτέχνη.

Ο κ. Πρωτοπαπάς μεγάλωσε στην Κόρινθο. Σπούδασε Πληροφορική και δίδαξε για λίγο ως καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης. Η αγάπη του για τις τέχνες όμως τον οδήγησε στην Σχολή Καλών Τεχνών στη Βαρκελώνη όπου σπούδασε και τώρα διδάσκει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ