Οι ορειβάτες της Κορίνθου και του Λουτρακίου με την «Επιτροπή Αγώνα όχι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια» κάνουν ανάβαση στα Γεράνεια διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Ο ΕΟΣ Κορίνθου και ο ΕΟΣ Λουτρακίου συνδιοργανώνουν με την «Επιτροπή Αγώνα όχι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια» σήμερα ανάβαση στην κορυφή “Πίντιζα” των Γερανείων, με σκοπό την διαμαρτυρία ενάντια στην απειλούμενη εγκατάσταση 98 ανεμογεννητριών στο βουνό. Αναφέρουν, μεταξύ άλλων: 

“Αγαπητές/οί, συνορειβάτισσες/ορειβάτες, φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας,
Όπως γνωρίζετε, ο ΕΟΣ Κορίνθου και ο ΕΟΣ Λουτρακίου συνδιοργανώνουν με την «Επιτροπή Αγώνα όχι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια», την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, ανάβαση στην κορυφή “Πίντιζα” των Γερανείων, με σκοπό την διαμαρτυρία ενάντια στην απειλούμενη εγκατάσταση 98 ανεμογεννητριών στο βουνό, ενόψει και της συζήτησης της αίτησης στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση των νέων βεβαιώσεων (αδειών) παραγωγών που χορηγήθηκαν από την ΡΑΕΕΥ …Ο Σύλλογος μας διαχρονικά και παρά την εκκωφαντική σιγή της Ομοσπονδίας, πρωταγωνιστεί στην πολυεπίπεδη μάχη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την αλόγιστη, άναρχη, άτακτη και κερδοσκοπική εγκατάσταση εργοστασιακών-βιομηχανικών εγκαταστάσεων στις κορυφές των αγέρωχων βουνών μας που λαμπρύνουν για χιλιετίες το τοπίο της χώρας μας. Είναι σε όλους γνωστή η συμμετοχή του Συλλόγου μας σε κινητοποιήσεις στα στην Ζήρεια, ξανά στα Γεράνεια, στο Στεφάνι αλλά και στα Άγραφα όπως και η συμμετοχή του στις αιτήσεις ακυρώσεως των αδειών παραγωγών, ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και διοικητικών οργάνων για την Μικρή Ζήρεια, τα Γεράνεια, τον Σαϊτά, το Στεφάνι.

Ο σύλλογος μας, υπηρετώντας τους καταστατικούς του σκοπούς, δεν έμεινε ποτέ απαθής, αντίθετα με όλες του τις δυνάμεις αντιμάχεται την καταστροφή των βουνών μας από την λαίλαπα των ανεμογεννητριών, πιστός όμως στην χρησιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εφόσον σέβονται και δεν προξενούν μεγαλύτερο κακό στο περιβάλλον από την ωφέλεια που δίνουν στις κοινωνίες. Σε αυτή την μάχη όμως είναι απαραίτητη η συμμετοχή των μελών του ιστορικού μας συλλόγου στις κινητοποιήσεις ώστε με την ενίσχυση της αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο κακό που έρχεται να πετύχουμε τον στόχο μας: να μην δούμε 98 ανεμογεννήτριες και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις τους, στην βάση τους, να κυριεύουν το κοντινό μας βουνό και τεράστιους δρόμους να το κατακερματίζουν, δημιουργώντας ένα αποτρόπαιο θέαμα και τεράστια οικολογική καταστροφή ακόμη και σε προστατευόμενα με διεθνείς συμβάσεις σημεία του (NATURA) ακόμη και σε συνταγματικά προστατευόμενες καμένες εκτάσεις του. Αν θέλουμε να ξαναπερπατήσουμε και να ξαναχαρούμε το βουνό μας, οφείλουμε να δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση- ανάβαση (μόλις 1,5-2 ώρες) διαμαρτυρία της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024.
Σας καλώ όλους και όλες να δηλώσετε συμμετοχή στην δράση αυτή, ώστε να αναδείξουμε για μία ακόμη φορά την ύψιστη σημασία που αποδίδει ο Σύλλογος πρωτίστως στο αγαθό το οποίο υπηρετεί και διαχρονικά υπερασπίζεται: το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. Και ας μην λησμονούμε: καμμία μάχη δεν είναι χαμένη. ❗️ΧΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.❗️
Παναγιώτης Αθ. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Ορειβατικού (ΕΟΣ) Κορίνθου”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ