Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της αερογέφυρας στον Ισθμό. Ποιές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν

Ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά από εντατικές προσπάθειες, η κατεδάφιση της γέφυρας στην Π.Ε.Ο , κοντά στον Ισθμό, εκεί όπου την Παρασκευή το βράδυ ένα βυτιοφόρο, που μετέφερε καύσιμα, μετά από ανατροπή πήρε φωτιά και εξερράγη , ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί . Ο οδηγός πρόλαβε και το εγκατέλειψε , ενώ η γέφυρα λόγω των σοβαρών ζημιών που είχε υποστεί από το πολύ αυξημένο πύρινο φορτίο, κρίθηκε αναγκαίο να κατεδαφιστεί.

Η απόφαση για την κατεδάφισή της ήλθε έπειτα από αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας και κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας, που μετέβησαν άμεσα στο σημείο, ενώ δρομολογήθηκαν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της “Ολυμπίας Οδού”: “Σε κανονική λειτουργία το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στο ύψος του Ισθμού. Εκτροπή στον κόμβο Λουτρακίου και επανείσοδο στον κόμβο Επιδαύρου στην κατεύθυνση προς Πάτρα.”

Να σημειωθεί πως η παρέμβαση για την αντιμετώπιση ενός εκτάκτου συμβάντος που ολοκληρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ.

Η ΕΛ.ΑΣ με πρωϊνή της ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων:

“Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, τα οποία κατευθύνονται στην Π.Ε. Αττικής, κατά τις ώρες 10:30΄ έως 23:00΄ της σήμερον 8.6.2024 και κατά τις ώρες 05:00΄ της Κυριακής 9.6.2024 έως 05:00΄ της Δευτέρας 10.6.2024 και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:
της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών από 142,85ο χλμ έως 59,8ο χλμ,
του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, από το 242,8ο χλμ έως το 85,2ο χλμ και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ.
Από την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου.
Υπενθυμίζεται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ