Υλικά Συνταγής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρο κολοκυθάκι
6 ασπρομανίταρα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κσ βρώμη
50 γραμ μαγειρεμένο κοτόπουλο ή ζαμπόν κοτόπουλου
2 κσ τυρί κρέμα
8 αυγά
1/2 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αυτή η ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές είναι μία χορταστική επιλογή για όσους κάνουν διατροφή και όχι μόνο. Πάμε να ξεκινήσουμε την ομελετα με βρωμη.
Για το ξεκίνημα
Πρώτα πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιταρια τις πιπεριες, το κολοκυθακι τα φρεσκα κρεμμυδια τις ντοματες για την ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές.
Τις πιπεριές τις κόβουμε στο ξύλο κοπής με το μαχαιρι σε μικρά καρέ, τα μανιταρια και τα κολοκυθακια σε λεπτές φέτες.
Η ομελετα με βρωμη, γίνεται πολύ χορταστική γιατί η βρωμη απορροφά όλη την υγρασία και έτσι έχεις ένα πλούσιο γεύμα, μία ομελετα με βρωμη σε ένα τηγανι.
Για το ψήσιμο των λαχανικών
Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε τηγανι 26 εκ.
Σοτάρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι, τις πιπεριές και το κολοκυθακι ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν μαραθούν τα λαχανικα προσθέτουμε τη ντοματα, το κοτοπουλο και ανακατεύουμε.
Σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Για τα αυγα
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγα με το συρμα.
Προσθέτουμε το γαλα, τη βρωμη και το φρέσκο τυρι κρεμα.
Προσθέτουμε αλατι και πιπερι.
Για το ψήσιμο στο τηγανι
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Περιχύνουμε τα λαχανικα με το μιγμα αυγών.
Με ένα κουταλι σκάβουμε τη βάση της ομελέτας για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα η ομελέτα.
Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Για το ψήσιμο στο φούρνο
Ανάβουμε το γκριλ για να ψήσουμε την ομελετα με βρωμη.
Βάζουμε το τηγανι με τη μισοψημένη ομελέτα κάτω από το γκριλ για να ροδίσει η επιφάνεια για λίγα λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμι και σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Argiro.gr