Ο Γ. Γκιώνης στην hmerisiakorinthou.gr : “Ποιές λύσεις έχουμε προτείνει για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των διερχόμενων , μετά το γκρέμισμα της γέφυρας στον Ισθμό”

Τις διαστάσεις του προβλήματος της οδικής πρόσβασης από κατοίκους των περιοχών των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων  αλλά και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού – λόγω της πρόσφατης έκρηξης βυτιοφόρου που κινείτο πάνω στην Εθνική Οδό, στην περιοχή του Ισθμού, και του συνακόλουθου, απαραίτητου, γκρεμίσματος,  της γέφυρας – αναδεικνύει με αποκλειστικές δηλώσεις του στην hmerisiakorinthou.gr ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης.

Παράλληλα, αποκαλύπτει τις λύσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων στην περιοχή, τις οποίες έχει προτείνει ο Δήμος και εξετάζονται αυτή τη στιγμή από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και τους υπευθύνους της «Ολυμπίας Οδού», της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο της Εθνικής Οδού. Στόχος των προτεινόμενων λύσεων είναι όσοι κάτοικοι του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής εργάζονται σε μεγάλα εργοστάσια και βιομηχανίες των περιοχών μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και Καλαμακίου, αλλά και γενικότερα όσοι από την Κορινθία θέλουν να μεταβούν στις περιοχές αυτές να μην χρειάζεται να διανύουν διαδρομές πάρα πολλών χιλιομέτρων μέσω Εθνικής Οδού, για να φθάσουν στους προορισμούς τους αλλά ούτε και να επιβαρύνονται καθημερινά με διόδια από την «Ολυμπία Οδό».

Να σημειώσουμε πως, σαν εξέλιξη, από σήμερα είναι δωρεάν οι διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για όσο χρόνο χρειαστεί να αποκατασταθεί το πρόβλημα.  

Ο κ. Γκιώνης δήλωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα χθες, λίγο πριν την απόφαση για τη δωρεάν διέλευση, τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο συγκεκριμένο σημείο για να δούμε πώς μπορεί το όλο θέμα να λυθεί, διότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Οι δύο βυθιζόμενες γέφυρες δεν λειτουργούνε και ο δρόμος από τον Σχίνο για το Αλεποχώρι είναι κι αυτός κλειστός. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι “κόπηκε” η Ελλάδα στα δύο.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή από το Υπουργείο για την κατεδάφιση της γέφυρας και έχουμε έλθει σε επαφή με την «Ολυμπία Οδό» για να μπορούνε να περνάνε χωρίς διόδια όσοι διαμένουν κοντά ή εργάζονται στην περιοχή μεταξύ των Αγίων Θεοδώρων και του Καλαμακίου. Πολλοί από όσους κατοικούν σε Λουτράκι ή Κόρινθο και εργάζονται σε μεγάλα εργοστάσια και βιομηχανίες της περιοχής αυτής πρέπει να κάνουν πολλά χιλιόμετρα, να κάνουν ολόκληρο γύρο για να φθάσουν στον τόπο εργασίας τους.

Για να ξεκινήσει σήμερα κάποιος από το Λουτράκι και να πάει π.χ. στην επιχείρηση Μύλοι Σόγιας πρέπει να κάνει πολλά χιλιόμετρα, καθώς χρειάζεται να κάνει κύκλο, να πάει πρώτα στους Αγίους Θεοδώρους και μετά να γυρίσει πίσω (μέσω Εθνικής Οδού)!

Έχουμε βρει μια λύση, δίπλα στα διόδια του Ισθμού να κάνουμε μια παράκαμψη, από τη μια πλευρά, εκεί που παρκάρουν οι εργαζόμενοι των διοδίων τα αυτοκίνητά τους και, από την άλλη πλευρά, στο ύψος των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του Λουκά, για να βρούμε μια άκρη! Έχουμε κάνει προτάσεις στο Υπουργείο, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια. Περιμένουμε εξελίξεις το επόμενο εικοσιτετράωρο, για να δούμε τι θα μας πούνε…

Έχει γίνει και μια συζήτηση με τη Σχολή Μηχανικού, μέσα από τις Περιφέρειες, μπας και μπορέσουμε να κατασκευάσουμε μια γρήγορη γέφυρα από αυτές που φτιάχνει ο Στρατός, μήπως μπορεί να μπει ένα κομμάτι στο ήδη κατεστραμμένο κομμάτι εκεί πέρα, για να διευκολυνθεί ο κόσμος τουλάχιστον τα μικρά αυτοκίνητα, όχι τα βαρέα οχήματα. Έχει ανοίξει ένας διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία και περιμένουμε εξελίξεις το επόμενο 24ωρο ή 48ωρο, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Σήμερα για να πάμε στο Καλαμάκι από την πλευρά του Ισθμού πρέπει να πάμε μέσω Εθνικής Οδού στους Αγίους Θεοδώρους και μετά να γυρίσουμε πίσω! Είναι πολλά τα χιλιόμετρα. Επίσης για να βγεί κάποιος από το Λουτράκι ή τον Ισθμό στην Εθνική Οδό προς Αθήνα θα πρέπει να κάνει παράκαμψη από τον κόμβο της Επιδαύρου. Το πρόβλημα είναι κάποιος που έρχεται από την Πελοπόννησο πώς θα βγει στην περιοχή μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και Καλαμακίου.

Η αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα μπορεί να κοστίσει 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ, όπως μου είπαν από την «Ολυμπία Οδό». Δεν εμπλέκεται ο Δήμος στην υπόθεση του έργου αυτού, είναι θέμα Υπουργείου και «Ολυμπίας Οδού».

Η υπόσχεση που έχουμε από τον κύριο Ταχιάο (σ.σ. Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών) και από την «Ολυμπία Οδό» είναι ότι περίπου τέλος του μήνα θα έχουν τοποθετηθεί οι δύο γέφυρες του Καλαμακίου που βυθίζονται, ώστε αν ανοίξει αυτό το κομμάτι να υπάρχει μία διευκόλυνση από κει. Είναι λίγο προβληματικό αλλά τουλάχιστον μπορούνε να περνάνε. Ενόψει όμως της καλοκαιρινής σαιζόν, όπου περνάνε πάρα πολλά καράβια, θα υπάρχει και μία δυσκολία στο πέρα-δώθε μέσω αυτής της γέφυρας.»

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ