Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το συνέδριο των μελών του Διεθνούς Φόρουμ Νέων Αιμοδοτών. Τί αναφέρει ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης

Στην μεγάλη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας αναφέρεται ο Νίκος Σταυρέλης, μέσω της παρακάτω δήλωσης. Ο Δήμαρχος Κορινθίων αναφέρεται και στην φιλοξενία του συνεδρίου των μελών του Διεθνούς Φόρουμ Νέων Αιμοδοτών  που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο: 

“Στο περήφανο ελληνικό νησί της Κρήτης είναι παράδοση οι «μαντινάδες». Είναι μικρά τραγούδια, με δικό τους ρυθμό και μέτρο, που συνθέτουν οι κάτοικοι για τις χαρές και τις λύπες τους. Κάποτε, σε ένα ταξίδι μου εκεί, βρέθηκα σε μια αιμοδοσία ενός τοπικού συλλόγου. Κι άκουσα ένα νέο παλληκάρι, την ώρα που έδινε αίμα να λέει ένα μικρό δίστιχο…

«Mια στάλα από το αίμα σου, άμα μπορείς να δώσεις, μ’ αυτό που δε χρειάζεσαι, μία ζωή θα σώσεις»

Αυτό το δίστιχο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τι είναι η αιμοδοσία: Είναι ζωή! Και είναι ζωή που μόνο ένας άνθρωπος σε έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να δώσει. Γιατί μόνο οι άνθρωποι μπορούμε να παράξουμε αίμα.

Στον δήμο Κορινθίων, εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτουμε Τράπεζα Αίματος. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε αιμοδοσίες, με μεγάλη συμμετοχή, γιατί οι Κορίνθιοι είναι πολίτες με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής αλληλεγγύης! Αληθινοί πρεσβευτές της ζωής!

Γι αυτό όχι μόνο για εμένα και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, αλλά και για όλους τους δημότες μας είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τον Οκτώβριο το συνέδριο των μελών του Διεθνούς Φόρουμ Νέων Αιμοδοτών (IYF – FIODS). Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά και η τιμή γιατί θα φιλοξενήσουμε νέα παιδιά, που είναι πάντα οι θεμελιωτές του εθελοντισμού. Αυτό μας αφήνει και την ελπίδα πως εμείς οι μεγαλύτεροι αφήνουμε τον κόσμο σε καλά χέρια.

Από την Ελλάδα στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στους εθελοντές αιμοδότες σε όλο τον κόσμο και τους περιμένουμε τον Οκτώβριο στην Κόρινθο, για να γιορτάσουμε μαζί αυτή την σπουδαία εκδήλωση αγάπης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ