Ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας ομιλητής στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κορινθίας για την καινοτομία και τα εργαλεία της

Χαιρετισμό απηύθυνε απόψε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας στην ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην πρώτη -από τις τρεις συνολικά- ενημερωτική εκδήλωση που για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της εκκίνησης της διαδικασίας “επιχειρηματικής ανακάλυψης”, αναφορικά με την καινοτομία και τα “εργαλεία” που διαθέτει το νέο ΠΕΠ 2021 – 2027. Ο κος Νίκας επεσήμανε την βαρύτητα που δίνει η περιφερειακή Αρχή στην ενίσχυση της καινοτομίας ως “εργαλείο” για την περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε, στην παρέμβασή του, ότι από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 υπάρχουν περί τα 100 εκ ευρώ τουλάχιστον για καινοτόμες δράσεις, όπως και άλλες πιστώσεις από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απολύτως απαραίτητη η συνεργασία της ΕΥΔΕΠ με τον ΕΦΕΠΑΕ, τα Πανεπιστήμια κ.α.

“Ως Περιφέρεια υστερούμε στην καινοτομία, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και Ελλάδας κι αυτό, όπως είναι ευνόητο, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει καθώς η καινοτομία μάς δίνει δυνατότητες να έχουμε ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα” συνέχισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η αγροτοδιατροφή αποτελεί τον πρώτο τομέα που πρέπει να δοθεί βάση, αλλά θα πρέπει να γίνουν βήματα εξ ίσου και στους άλλους τομείς.

Όπως παρατήρησε δε ο κ. Νίκας: “Πέρα από τα αποκαλούμενα ‘πιλοτικά προγράμματα’ υπάρχουν ήδη οι δοκιμασμένες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό τις οποίες θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε”, για να σημειώσει ακολούθως ότι “καλό θα ήταν οι προτάσεις προς τους επιχειρηματίες -έτσι ώστε να πείθονται για τα βήματα που χρειάζεται να κάνουν- να γίνονται με απλά λόγια χωρίς γραφειοκρατική ορολογία”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ