«Ο Ψαροτρομάρας» στην Κόρινθο την Πέμπτη! Μιλά στην hmerisiakorinthou.gr ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του “Κουκλοθεάτρου Κρήτης” Γ. Αναγνωστάκης

Για την θεατρική παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» που θα παρουσιάσει την Πέμπτη το απόγευμα στην Κόρινθο το Κουκλοθέατρο Κρήτης μίλησε αποκλειστικά στην hmerisiakorinthou.gr o ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του Κουκλοθεάτρου κ. Γιώργος Αναγνωστάκης. Σε μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Αναγνωστάκης μας μίλησε για το περιεχόμενο αυτής της “διαχρονικής” παράστασης που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για μικρούς και για μεγάλους, καθώς εκπέμπει σημαντικά μηνύματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της κοινωνία μας. Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρουσα η τεχνική που χρησιμοποιείται! 

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Αναγνωστάκη έχει ως εξής:

Ερ: Ποια θα είναι η παράσταση που θα παρουσιάσει στην Κόρινθο το Κουκλοθέατρο Κρήτης και ποιες άλλες παραστάσεις έχετε προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα;

Απ: Εμείς θα είμαστε αυτή την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο «Ρόδον» στην Κόρινθο, με το έργο «Ο Ψαροτρομάρας». Είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε στην Κόρινθο με τον «Ψαροτρομάρα». Είναι μια παράσταση με την τεχνική του «μαύρου θεάτρου» και με μεγάλες κατασκευές.

Είμαστε εν μέσω περιοδείας. Θα παίξουμε και στον Βόλο, θα παίξουμε και στην Αταλάντη, έχουμε παίξει ήδη και στην Αθήνα κάποιες μέρες. Και θα συνεχίσουμε μετά και την περιοδεία μας κάτω στην Κρήτη.

Ερ: Εξηγήστε μας, ακριβώς, αυτή τη μορφή της παράστασης.

Απ: Η μορφή της παράστασης είναι, τεχνικά, μια κανονική θεατρική παράσταση με μεγάλες κούκλες, στην οποία χρησιμοποιούμε και την τεχνική του «μαύρου θεάτρου», του black light, που έχει την ιδιότητα να κάνει τα χρώματα να φωτίζουν πάρα πολύ και άλλα χρώματα, όπως το μαύρο, να τα εξαφανίζει τελείως. Με αυτή την ιδιότητα μπορεί ο μικρός θεατής – και ο γονιός του – να βλέπουν τις κούκλες να κινούνται μαγικά και να μην βλέπουν καθόλου τον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή εμάς που χειριζόμαστε τις κούκλες.

Ερ: Ποιο θα είναι το θέμα της παράστασης που θα παρουσιάσετε;

Απ: Το έργο που θα παρουσιάσουμε, όπως σας είπα, λέγεται «Ο Ψαροτρομάρας». Έχει να κάνει με πάρα πολλά ψάρια, βυθό, τσούχτες, γοργόνες, σουπιές… και πραγματεύεται την εξής υπόθεση: Ο Ψαροτρομάρας, ένα δυνατό ψάρι, θέλει να ΄ρθει στην Ψαροχώρα, να γκρεμίσει τα σπίτια των ψαριών και να φτιάξει εκεί ένα μεγάλο παλάτι. Κι εκεί τα ψαράκια θα πρέπει να βρούνε την δύναμη και το κουράγιο να αντισταθούνε. Και μέσα από χιούμορ, περιπέτεια, δράση, θα έλθει και η γοργόνα να τα βοηθήσει, ο Ψαροτρομάρας θα την ψαρέψει την γοργόνα και θα την φυλακίσει, τα ψαράκια όμως, μόνα τους, θα σπάσουν τον φόβο και θα καταφέρουν εν τέλει να τον … ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα και να αποτρέψουν τα πονηρά του σχέδια.

Είναι μια παράσταση που έχει γραφτεί το 1985 από την Φρόσω την Χατόγλου. Είναι διαχρονική και επίκαιρη καθώς αναφέρεται σε μηνύματα όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η οικολογία.

Η παράσταση, όπως σας είπα, έχει ώρα έναρξης στις 8:00 το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «Ρόδον» στην παραλία «Καλάμια». Η είσοδος είναι 8 ευρώ. Όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει τα εισιτήριά του μέσω του ticketservices.gr ή από το ταμείο του θεάτρου την ημέρα εκείνη.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ