Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: “Μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς και τις θάλασσές μας!”

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών γιορτάστηκε και φέτος στις 8 Ιουνίου και σε μήνυμά του το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων αναφέρει: 

“Μπορεί όταν μιλάμε για αγροτικό τομέα ο νους να πηγαίνει στην γεωργία και την κτηνοτροφία, όμως η αλιεία αποτελεί ένα εξίσου δυναμικό κομμάτι αυτού. Οι ωκεανοί, το σπίτι όχι μόνο της παγκόσμιας αλιείας, αλλά και της πλειονότητας της ζωής στον πλανήτη, καλύπτουν το 70% της επιφάνειας της γης.

Η υγεία των ωκεανών είναι καθοριστική όχι μόνο για την βιωσιμότητα της αλιείας, αλλά και για την πορεία του πλανήτη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.

Η πρόσφατη διοργάνωση του 9ου Our Ocean Conference στην Αθήνα ανέδειξε τη σημασία της Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας, αλλά και της Βιώσιμης Αλιείας, παράλληλα με την ανάγκη αντιμετώπισης σύγχρονων προκλήσεων, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει και να υλοποιεί δεσμεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα», βασικός άξονας ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας, περιλαμβάνει δράσεις με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού, βιώσιμου, ανθεκτικού και κλιματικά ουδέτερου μοντέλου, κρίσιμου για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων, εξασφαλίζουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ωκεανών!

Η σημερινή ημέρα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Γιατί μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς και τις θάλασσές μας!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ