Υλικά
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
150 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Βιτάμ κλασικό (για τις φορμίτσες)
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
70 γραμμάρια νερό
4 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικινγκ πάουντερ.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε μικρά φορμάκια, που έχουμε αλείψει καλά με Βιτάμ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε το σιρόπι, καθώς χτυπάμε πολύ αργά, σαν κλωστή. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Aν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φυτικό χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.
Γαρνίρουμε τα μικρά κεικ με το γλάσο!
vitam.gr