Παρέμβαση Γιώργου Ψυχογιού στην Ημερίδα για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Καλογερογιάννη στην Κόρινθο (π. 6ο Σύνταγμα Πεζικού)

Παρέμβαση στην Ημερίδα του ΣΑΚ – Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας – SAK για την Αξιοποίηση του Στρατοπέδου Καλογερογιάννη στην Κόρινθο (6ο Σύνταγμα) έκανε ο Γιώργος Ψυχογιός. Όπως είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ « Η αξιοποίηση του Στρατοπέδου είναι κρίσιμη για την Κόρινθο και το Νομό συνολικά και πρέπει να γίνει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, των δημόσιων Υπηρεσιών, των φορέων και συλλόγων της περιοχής και φυσικά του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Συλλογικά και τεκμηριωμένα μπορούμε και πρέπει να το πετύχουμε. Αυτό προϋποθέτει τη μη υλοποίηση της πρότασης που έχει με fast track διαδικασίες υιοθετήσει κατά πλειοψηφία ο Δήμος σε συνεννόηση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Το σχέδιο αυτό προβλέπει κτίρια 12 μέτρων (!) σε σχεδόν όλο το εύρος του Στρατοπέδου, περιλαμβάνει ελάχιστους χώρους πρασίνου, πάρκου και δραστηριοτήτων, αγνοεί ουσιαστικά την ανάγκη μεταφοράς και στέγασης σημαντικών δημόσιων, δημοτικών και περιφερειακων υπηρεσιών και θυσιάζει την προστασία ιστορικών στρατιωτικών και θρησκευτικών δομών που υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο.

Επειδή η αξιοποίηση του Στρατοπέδου της Κορίνθου μας αφορά όλους, αλλά αφορά και τις επόμενες γενιές, πρέπει να αντισταθούμε στο σχέδιο τσιμεντοποίησης και real estate που μεθοδεύουν και να στηρίξουμε θεσμικά και κινηματικά την εναλλακτική πρόταση, όπως έκανε πολύ τεκμηριωμένα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων και όπως ήταν και το σχέδιο που ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε συνάψει από το 2019, σε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Κορινθίων και που μετά από λίγο πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων από την κυβέρνηση της ΝΔ.»,  είπε ο Γ. Ψυχογιός, σύμφωνα με ανάρτησή του στο FB.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ