Παρέμβαση στη Βουλή για να μην κλείσει η Τράπεζα Πειραιώς στο Βραχάτι, έκανε ο Γ. Ψυχογιός, καταθέτοντας ως αναφορά επιστολή διαμαρτυρίας

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά την υπ’αρ. 5989/2.7.2024 επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφεται από τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας κ. Αθανάσιο Μανάβη και η οποία αναφέρεται στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Βραχάτι.
“Αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για άλλη μία φορά , για την πλήρη απαξίωση των τοπικών κοινωνιών –αυτή τη φορά του Βραχατίου και του Δήμου Βέλου – Βόχας με το κλείσιμο των τραπεζών σε όλη την Κορινθία τα τελευταία πέντε χρόνια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του νομού μας.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά όπως κατατέθηκε:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους Υπουργούς:
Οικονομικών
Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Βραχάτι»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την υπ’αρ. 5989/2.7.2024 επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφεται από τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας κ. Αθανάσιο Μανάβη και η οποία αναφέρεται στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Βραχάτι.
Σύμφωνα με την επιστολή, με απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας το υποκατάστημα κλείνει οριστικά την 12η Ιουλίου 2024, αφήνοντας έναν Δήμο 20.000 κατοίκων, χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα σε λειτουργία.
Τονίζουν πως ο πληθυσμός τριπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και η οριστική διακοπή λειτουργίας του, θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα κατοίκων και επαγγελματιών που συναλλάσσονται με την τράπεζα, εφόσον θα διανύουν χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από κατάστημα στην Κόρινθο ή το Κιάτο.
Ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της, απέναντι σε μια περιοχή που η περαιτέρω υποβάθμισή της θα είναι καταστροφική, την στιγμή που ήδη την βασανίζει η λειψυδρία, η συρρίκνωση της παραγωγής και η φτωχοποίηση του αγροτικού κόσμου.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Συν. Η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ