Πασχαλινά Μπισκότα Λαγουδάκια!

Υλικά
  • 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • · 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • · 1 αυγό
  • · 1 βανίλια
  • · 1/4 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
  • · 20 ml γάλα
  • · 1 πρέζα αλάτι
  • ·  280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε το αυγό.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια με τη μαστίχα και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό
  6. Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα λαγουδάκια με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.

Για άκρως πασχαλινή διάθεση μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα. Διαλέξτε τα χρώματα της αρέσκειάς σας και δημιουργήστε διαφορετικά πασχαλινά σχέδια.

Vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ