Υλικά
- 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- · 170 γραμμάρια ζάχαρη
- · 1 αυγό
- · 1 βανίλια
- · 1/4 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
- · 20 ml γάλα
- · 1 πρέζα αλάτι
- · 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε το αυγό.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια με τη μαστίχα και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό
- Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα λαγουδάκια με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
Για άκρως πασχαλινή διάθεση μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα. Διαλέξτε τα χρώματα της αρέσκειάς σας και δημιουργήστε διαφορετικά πασχαλινά σχέδια.
Vitam.gr