Πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλημμυρών στο “Σκουπέικο Ποτάμι’”, με επιστολή στις Αρχές

Την παρακάτω επιστολή, με την οποία προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλημμυρών στο “Σκουπέικο Ποτάμι’”, απευθυνόμενοι στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου κοινοποιώντας την στο Υπουργείο Κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, μας απέστειλαν απόψε πολίτες και δημότες της περιοχής. Στην επιστολή εξηγούν τους λόγους για τους οποίους εκφράζουν αυτόν τον φόβο και αναφέρουν τα εξής:

Προς :

Δήμο Ξυλοκάστρου/Ευρωστίνης (Υπόψη Κου Δημάχου)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Υπόψη Κου Περιφερειάρχη)

Κοινοποίηση :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Κου Υπουργού
Γραφεία Υφυπουργών
Γραφείο Γενικού Γραμ/τεα
Δνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών

ΥΠΟΨΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κα Σουκαρά Τζένη (jennysworld.gr)
KORINTHOSNEWS
hmerisiakorinthou

Κύριοι,

Οι υπογράφοντες Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ξυλοκάστρου/Ευρωστίνης, θεωρούμε χρέος μας και ευθύνη να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω.

Στα όρια μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λυκοποριάς και Σαρανταπηχιωτίκων, του Δήμου Ξυλοκάστρου/Ευρωστίνης, υπάρχει ποταμός με την παραδοσιακή ονομασία ‘’ το Σκουπέικο Ποτάμι’’.

Το εύρος της κοίτης του εν λόγω Ποταμιού, με την πάροδο των χρόνων έχει περιοριστεί σημαντικά, το σοβαρότερο όμως είναι ότι, εντός της υπάρχουσας κοίτης έχουν φυτρώσει δέντρα και πυκνοί θάμνοι με αποτέλεσμα η ροή του νερού προς την θάλασσα να είναι εντελώς προβληματική.

Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφές που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό λόγω πλημυρών, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και δεδομένης πλέον της κλιματικής αλλαγής, πιστεύουμε ότι, είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθούν αντίστοιχα πλημυρικά φαινόμενα και στην περιοχή μας. Όταν όμως συμβεί αυτό, τότε είναι βέβαιο ότι, θα βιώσουμε και στην περιοχή μας αντίστοιχες καταστάσεις. Και τούτο θα συμβεί, αφού όπως προαναφέραμε, το εν λόγω ποτάμι  αφ’ ενός λόγω του περιορισμού του εύρους της κοίτης του, αλλά κυρίως λόγω του μη καθαρισμού αυτής, δεν θα μπορέσει να υποδεχτεί τους όγκους της βροχής στην περίπτωση που θα είναι μεγάλοι, οπότε θα υπερχειλίσει. Σε αυτή όμως την περίπτωση είναι βέβαιο ότι και στα δυο χωριά θα συμβούν σοβαρότατες καταστροφές, περιουσιών, σπιτιών, καλλιεργειών, παράπλευρων επιχειρήσεων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και οτιδήποτε χειρότερο.

Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε ως αρμόδιες αρχές να πάρετε άμεσα, ΑΠΟ ΧΘΕΣ, όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή καταστάσεων που θα είναι επώδυνες για τους δημότες της περιοχής.

Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα σας βαρύνει για οποιοδήποτε πρόβλημα ή καταστροφή προκύψει.

Σημ.: Διαθέτουμε την  πρωτότυπη επιστολή, η οποία φέρει τις υπογραφές των παρακάτω.

Ημερομηνία                                                                                                                    6-11-2023

Λύρας Χρήστος
Γκολφινοπούλου Ευδοκία
Γκολφινόπουλος Κων/νος
Ζανούνι Μπερνάρ
Κανακάρης Παναγιώτης
Πετρόπουλος Νίκο
Καζαντζίδου Β.
Κόκκος Νίκος
Κωστόπουλος Κώστας
Λύρας Δημήτρης
Μητρόπουλος Γιάννης
Αδαμοπούλου Πατρίτσια
Ζάβαλης Γιάννης
Κοφινά Λένα
Κωστόπουλος Σταύρος
Λύτρα Πένυ
Κωνσταντινοπούλου Τιτίκα
Μητρόπουλος Χαράλαμπος
Παπανικολόπουλος Γιώργος
Σπανορρήγας Βασίλης
Φαρμάκη Όλγα
Παπανικολοπούλου Δέσποινα
Μαυραντωνίου Ανδρέας
Φωτιάδης Μιλτιάδης
Μίχου Βασιλική
Ζαχαράκη Χριστιάνα
Μαντζίκος Άγγελος
Ζαχαράκης Κων/νος
Λαδά Χαρίκλεια
Γκολφινόπουλος Γιάννης
Χουρδάκη Κατερίνα
Θεοδωρόπουλος Μιχάλης
Κόττη Νάντια
Μπαξεβάνης Νίκος
Λύρας Γιώργος
Ζαννιά Χριστίνα
Μαλαπέτσας Τέλης
Πλατής Κώστας
Παπαδόπουλος Σπύρος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ