Πολλά κρούσματα παντού (και στην Κορινθία) και πάλι….πότε αναμένεται να κορυφωθεί το νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι; έκτακτη ενημέρωση ΕΟΔΥ

Σε επιφυλακή βρίσκονται και πάλι οι Υγειονομικές Αρχές στη χώρα μας και οι επιστήμονες αλλά και οι πολίτες, μετά την ανησυχητική «έκρηξη» των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι. Την Κυριακή καταγράφηκαν πάνω από 11.000 νέα κρούσματα  σε όλη τη χώρα. Η αύξηση αυτή θέτει σε συναγερμό τον ΕΟΔΥ ο οποίος θα κάνει σε λίγη ώρα έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για την ανάγκη να επανέλθει η μάσκα σε ορισμένους χώρους, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή το νέο κύμα στο οποίο κυριαρχούν οι υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ  προς το παρόν δεν έχει ειπωθεί από την κυβέρνηση κάτι για λήψη μέτρων

Επίσης, όπως διαβάζουμε, οι επιστήμονες συμφωνούν σε κάθε περίπτωση ότι η κορύφωση του νέου κύματος θα φθάσει στα μέσα του μήνα  και στην Ελλάδα και ενώ ακόμα δεν θα έχει κορυφωθεί το τουριστικό κύμα.

Και στην Κορινθία τα κρούσματα έχουν ανέβει πολύ , ενώ και οι νοησηλείες έχουν σημειώσει αύξηση . Χθες Κυριακή καταγράφηκαν 171 νέες μολύνσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ