“Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα εθνικά μέτρα στήριξης που θα αποτελέσουν το εθνικό ανάχωμα απέναντι στην εισαγόμενη ενεργειακή ακρίβεια”

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αναμένεται στα τέλη Μαΐου .Σήμερα εν τω μεταξύ έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ενέργειας ενόψει και της Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το in.gr ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, διεμήνυσε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα εθνικά μέτρα στήριξης που θα αποτελέσουν το εθνικό ανάχωμα απέναντι στην εισαγόμενη ενεργειακή ακρίβεια.

«Ξέρω πολύ καλά πως αυτή η εισαγόμενη ακρίβεια πολιορκεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ δεν έπαψα ποτέ να τονίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας, δυστυχώς, είναι ακόμα χαμηλοί, ως απόρροια της δεκάχρονης οικονομικής περιπέτειας. Είναι κάτι το οποίο, προφανώς, μάς απασχολεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και εν όψει των ευρωπαϊκών αποφάσεων εμείς αναπτύσσουμε και δρομολογούμε, όπως το έχουμε κάνει εδώ και αρκετούς μήνες, τις δικές μας εθνικές δράσεις. Και η στήριξη των εισοδημάτων είναι η βασική μας προτεραιότητα»  είπε ο κος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη για όσο καιρό χρειαστεί. «Χωρίς ποτέ να κρύβουμε τα εμπόδια της συγκυρίας, μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, αλλά εξαντλώντας τα περιθώρια στήριξης της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά διαβεβαίωσε ότι η ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι απόλυτα διασφαλισμένη, ενώ σημείωσε ότι «οι προμήθειες φυσικού αερίου της χώρας θα γίνουν με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ