Πού στοχεύει η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Αιγιαλείας;

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου  υπογράφτηκε το καταστατικό ίδρυσης Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Αιγιαλείας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι Δήμαρχοι κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος και Βλάσης Τσιώτος υπέγραψαν με ικανοποίηση το καταστατικό ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.»

Πρόκειται για ένα δυναμικό αναπτυξιακό εργαλείο, μια δημοτική εταιρεία η οποία σκοπό έχει να συνδράμει τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο δήμων αλλά και άλλων ΟΤΑ, στην εκπόνηση μελετών, καθώς και στην εκτέλεση, εποπτεία και επίβλεψη δημοτικών έργων.

Και όπως τονίζεται: “Η δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα δώσει μεταξύ άλλων την δυνατότητα στους δύο Δήμους να στοχεύσουν και να εκμεταλλευτούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αναγκαίες χρηματοδοτήσεις εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Χρηματοδοτήσεις απαραίτητες για την αγροτική οικονομία, την τουριστική αναβάθμιση, την επιχειρηματική στήριξη, την ενεργειακή αυτονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η συνεργασία δύο όμορων Δήμων με κοινά χαρακτηριστικά, προβλήματα, αλλά και  συγκριτικά πλεονεκτήματα, αναβαθμίζει την επιχειρησιακή τους ικανότητα και συμβάλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ