“Πράσινο φως” από το ΥΠ.ΠΟ στις μελέτες για την αποκατάσταση , προστασία , ανάδειξη και επανάχρηση του αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η εκπόνηση μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης του Αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Ο προϋπολογισμός, όπως μας ενημερώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  για την εκπόνηση των εν λόγω μελετών -την οποία αναλαμβάνει απολογιστικά και με αυτεπιστασία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας- ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σύμβασης πολιτιστικής ανάπτυξης που υπογράφηκε με το υπουργείο.
Tο  1962 το αρχοντικό κηρύχθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο  και αποτελεί τεκμήριο της διαδρομής μιας μεγάλης οικογένειας, με καταγωγή στους βυζαντινούς χρόνους και με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και αργότερα. Ας σημειωθεί δε ότι στο κτήριο αυτό γεννήθηκε, το 1506, ο Γεράσιμος Νοταράς, ο πολιούχος της Κεφαλονιάς Άγιος Γεράσιμος, αναφέρει ακόμη η Π.Π.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ