Πραγματοποιήθηκε στη “Κροκίδειο” αίθουσα η 41η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΗ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024»

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου έκανε σήμερα γνωστό ότι : “Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024, η 41η Ιερατική Σύναξη στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΗ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024».

Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ομίλησε στην σύναξη των Ιερέων για το Β’ Θεολογικό Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με θέμα: «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΗΣ, ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως μας με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ο Απόστολος Παύλος» της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην Αρχαία Κόρινθο. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΗ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στον «Πρώτο μετά τον Ένα» Απόστολο Παύλο, προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της ιστορικής πόλεως Κορίνθου, αναλύοντας το καταρτισθέν πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε και τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024. Επίσης, έδωσε Ποιμαντικές συμβουλές για τρέχοντα Εκκλησιαστικά σοβαρά θέματα, ευχόμενος όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας να μας σκεπάζει και να μας καθοδηγεί πάντοτε. Προ της λήξεως του Συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εκδημία του πρώην Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρού Αγαθόνικου, Κορινθίου στην καταγωγή, και ετέλεσε μετά των Ιερέων των μετεχόντων στην Σύναξη Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής Αυτού.

Η 41η Ιερατική Σύναξη έληξε με ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας προς τους Κληρικούς, την επίδοση των Βεβαιώσεων Συμμετοχής παρακολούθησης του Α’ Συνεδρίου Παυλείων Σπουδών στους Ιερείς, που συμμετείχαν σε αυτό, περατώθηκε δε ψάλλοντας οι Ιερείς μας την φήμη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου μας αγίου Κεγχρεών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ