Προσωπικός ιατρός για κάθε πολίτη, δωρεάν επισκέψεις σε παιδίατρο

Σε διαβούλευση έχει τεθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για τον Προσωπικό Ιατρό. Πιο αναλυτικά, οι επτά βασικές αλλαγές που εισάγονται με το σχέδιο νόμου:

Περισσότεροι Προσωπικοί Ιατροί: Αυξάνονται οι κατηγορίες των Προσωπικών Ιατρών καθώς πλέον προστίθενται όλοι οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι ιατροί που επιθυμούν να αποκτήσουν την ειδικότητα της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρική κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Σημειώνεται ότι, όλοι οι Προσωπικοί Ιατροί κάθε κατηγορίας θα εκπαιδευτούν ώστε να μπορούν να επιτελούν αποτελεσματικότερα τον ρόλο τους ειδικά σε σχέση με την Πρόληψη.

Οικονομικά κίνητρα για νέους γιατρούς.

Αυτόματη εγγραφή. Όσοι πολίτες δεν πραγματοποιήσουν εγγραφή σε Προσωπικό Ιατρό της επιλογής τους έως την 01.06.2025, θα εγγράφονται από το σύστημα αυτομάτως σε Προσωπικό Ιατρό. Σημειώνεται ότι η εγγραφή θα γίνεται σε επίπεδο Δήμου ή Όμορων Δήμων ώστε ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε ιατρό κοντά στο μέρος που κατοικεί, μειώνοντας τα εμπόδια πρόσβασης.

Καθιέρωση συστήματος δεικτών απόδοσης των προσωπικών ιατρών.

Προσωπικός Παιδίατρος για τα παιδιά: Ξεκινά η πρώτη φάση δωρεάν πρόσβασης 530.000 παιδιών 0-16 ετών σε Προσωπικό Παιδίατρο. Το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων παιδιάτρων κατά 100, ώστε να καλύψει πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά σε πρώτη φάση και σε επόμενο στάδιο να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης του παιδικού πληθυσμού.

7 Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας: Ιδρύονται Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας ένα σε κάθε Ιατρική Σχολή/Τμήμα της χώρας.

Σταθμοί Τηλεϊατρικής και 3.500 σημεία κατ’ οίκον νοσηλείας σε όλη τη χώρα: Εισάγονται Σταθμοί Τηλεϊατρικής στα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας με στόχο τα μέλη ΔΕΠ που θα αναλάβουν το έργο της Επείγουσας Ιατρικής να μπορούν να εξετάζουν πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και να συμβουλεύουν κατάλληλα συναδέλφους τους ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα επείγοντα περιστατικά και να μειωθούν οι αχρείαστες διακομιδές. Επιπλέον, το Δίκτυο Τηλεϊατρικής περιλαμβάνει 3.500 σημεία κατ’ οίκον νοσηλείας σε όλη τη χώρα ώστε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν φροντίδα κατ’οίκον με 24ωρη αδιάλειπτη ιατρική παρακολούθηση σε όποιο σημείο της χώρας κι αν διαμένουν΄.

Ο Προσωπικός Ιατρός είναι μία δωρεάν παροχή προς όλους τους πολίτες οι οποίοι αποκτούν προσωπικό σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής Υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα Υγείας. Αποτελεί την πρώτη επαφή του πολίτη με το σύστημα Υγείας. Είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, την εξέταση, την ενημέρωση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας, τη συνταγογράφηση φαρμάκων και την παραπομπή για εξετάσεις σε ειδικούς γιατρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ