Πώς θα είναι η δημοτική αγορά Κορίνθου όταν ανακατασκευαστεί; Στόχος να είναι λειτουργική, με σύγχρονο χαρακτήρα και ιστορική συνέχεια

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της δημοτικής αγοράς Κορίνθου, θέμα το οποίο συζητήθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων αυτή την εβδομάδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε κατά πλειοψηφία την πρόταση για ένα κτίριο που θα παραμείνει ως έχει, διατηρώντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά της όταν δημιουργήθηκε την δεκαετία του ‘30.

Το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη της προμελέτης, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα είναι ισόγειο, όπως ακριβώς είναι σήμερα, και στο εσωτερικό θα δημιουργηθεί ένα αίθριο, το οποίο θα αξιοποιούν καταστήματα εστίασης για να αποτελέσουν χώρο συνάθροισης των Κορίνθιων. Έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), με δύο εκατομμύρια ευρώ, χάρη σε πιεστικές ενέργειες του Δημάρχου. Το ποσόν αυτό καλύπτει όλες τις ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τότε η Νέα Δημοτική Αγορά, θα παρουσιαστεί στους Κορίνθιους, σε δύο χρόνια, όπως έκανε γνωστό ο δήμος. Θα είναι ξανά λειτουργική και θα έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο χαρακτήρα διατηρώντας, όμως, την ιστορική της συνέχεια. Θα ξαναγίνει χώρος συνάθροισης και επικοινωνίας των Κορίνθιων, ελκυστικός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ