Για την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας στα γήπεδα της Super League με παρουσία θεατών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σχετικά με τις κάμερες και τη κάρτα φιλάθλου είπε:
«Να επιβεβαιώσω ότι είχαν θεωρητικά νομοθετηθεί. Παραδείγματος χάρη, οι κάμερες το 2005 με τον Γιώργο Ορφανό, τότε Υφυπουργό του Αθλητισμού, είχαν νομοθετηθεί. Δυστυχώς όμως, το νομοθετικό πλαίσιο ήταν ένα πλαίσιο το οποίο ήταν αόριστο και είχε τεράστιες ελλείψεις. Ελλείψεις δηλαδή που δεν προσδιόριζαν αυτά που τώρα κάνουμε. Ποιες κάμερες θα τοποθετηθούν, τι ανάλυση θα έχουν, τι θα βλέπουν οι κάμερες, τι υποχρεώσεις διέπουν και την ΠΑΕ αλλά και την αστυνομία και το υπουργείο Αθλητισμού. Όλο αυτό το οποίο φέρνουμε σήμερα ως μία καινούργια διαδικασία, δεν υπήρχε. Ουσιαστικά λοιπόν, οι κάμερες είχαν νομοθετηθεί με τη μορφή ευχής.
Το άλλο για την κάρτα φιλάθλου. Πράγματι, ο Σταύρος Κοντονής σωστά διέβλεψε το 2015 την αναγκαιότητα της ταυτοπροσωπίας. Νομοθέτησε την ονομαζόμενη κάρτα φιλάθλου για να μπορούμε να προσδιορίζουμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει πράξη και να υλοποιηθεί. Σήμερα φέρνουμε τη νέα τεχνολογία, το κινητό τηλέφωνο. Εδώ θα διασταυρώνεται η ταυτότητα ηλεκτρονικά και το κινητό. Αυτό το οποίο μας κάνει ακράδαντα να πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν τα μέτρα, είναι ότι η νομοθεσία από μόνη της έχει τους μηχανισμούς υλοποίησης χωρίς την παρέμβαση της πολιτείας. Δηλαδή οι κάμερες από τις 6 Μαρτίου και μετά θα λειτουργούν αυτοματοποιημένα ως διαδικασία χωρίς την παρέμβαση της πολιτείας. Σε όποιο γήπεδο, όποια ΠΑΕ μπάσκετ ή ποδοσφαίρου δεν έχει τις κάμερες με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν θα ξανανοίξει το γήπεδό της από φιλάθλους. Το ξέρουν όλοι. …”