Πώς θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες την Επιστρεπτέα προκαταβολή (μετά τη νέα δίμηνη παράταση που δόθηκε);

Όπως γράψαμε και πριν από λίγες ημέρες δόθηκε νέα , δίμηνη παράταση, για την αποπληρωμή, της επιστρεπτέας προκαταβολής . Η παράταση δίνεται στις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουλίου.

Τρόποι πληρωμής

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν από τους εξής τρόπους πληρωμής:  96 δόσεις (1η δόση έως 29/7), δηλαδή σε 8 χρόνια ή εφάπαξ με κούρεμα 15%

Η διαδικασία αφορά 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και τα εκκαθαριστικά αναμένεται να ξεκινήσουν να αναρτώνται στα μέσα Ιουνίου, στο myAADE και την ενότητα «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».

Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί ανέρχεται σε 3 δισ. Ευρώ. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας έληγε στις 31 Μαΐου ενώ στις 30 Ιουνίου 2022 έληγε η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης της οφειλής, πριν τη νέα παράταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ