Πώς θα φτιάξεις κοτόπιτα

Τι θα χρειαστείς:
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 700γρ. στήθος κοτόπουλο (βρασμένο)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 400γρ. κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα
  • Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα πράσα και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν.
  2. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε το ψαχνό από το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  5. Απλώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα αλειμμένα με λίγο λάδι, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (αλειμμένα κι αυτά).
  6. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε τη πίτα επιφανειακά σε κομμάτια. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τη πίτα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

.e-fresh.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ