Τι θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 700γρ. στήθος κοτόπουλο (βρασμένο)
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 πράσα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 400γρ. κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα
- Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα πράσα και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε το ψαχνό από το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Απλώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα αλειμμένα με λίγο λάδι, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (αλειμμένα κι αυτά).
- Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε τη πίτα επιφανειακά σε κομμάτια. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τη πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
.e-fresh.gr