Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά
¾ φλιτζανιού ρύζι για ριζότο
Περίπου 3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
400 γραμμάρια ποικιλία μανιταριών (σε φέτες)
1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
100 γραμμάια βιτάμ
Φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 – 2 κουταλιές Βιτάμ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα 100 γραμ. βιτάμ σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και περιμένουμε να βγάλουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο και μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να γυαλίσει το ρύζι.
Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό ή τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις κοντεύει να απορροφήσει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη. Μετά τα πρώτα 10 περίπου λεπτά ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο ρύζι. Η όλη διαδικασία θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.
Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτουμε 1-2 κουταλιές Βιτάμ και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά περίπου πριν το σερβίρουμε.

vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ