Υλικά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
- 1 κ.γλ. σπόρους κύμινο
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 πατάτες κομμένες σε μπουκιές
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κ.σ. γεμάτι πάστα κάρυ κόκκινη
- 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
- 2 φλ. βρασμένα ρεβύθια (ή άλλα ανάμεικτα βρασμένα όσπρια
- φακές
- φασόλια
- που σας έχουν περισσέψει)
- λίγο φρέσκο τζίντζερ
- 1 συσκευασία ολόκληρα ντοματάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
- λάιμ για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι για σερβίρισμα
- Εκτέλεση
Eκτός από ρεβύθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο όσπριο μας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι ή μίξη βρασμένων οσπρίων.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 6′-8′ να μισομαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους για να φτιάξουμε το εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά για 1′ να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, κρατάμε λίγα σοταρισμένα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα για το ρυζι με κάρυ και ρεβύθια.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, την γλυκοπατάτα και τις βρασμένες πατάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 4′-5′ ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τις ντομάτες, τα όσπρια και το νερό που κρατήσαμε από τις πατάτες.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Ανακατεύουμε λίγη σάλτσα από το κάρυ λαχανικών με στραγγιστό γιαούρτι.
Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι με κάρυ λαχανικών και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα γιαούρτι.
Γαρνίρουμε με τα τηγανισμένα κρεμμύδια, με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τέταρτα λάιμ.
argiro.gr