Σειρά επαφών με φορείς του πολιτισμού στη συμπρωτεύουσα είχε ο Χρίστος Δήμας

Στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας  πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς του Πολιτισμού.

“Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, η στέγαση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης λύθηκε, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργειών στον χώρο του Πολιτισμού.¨, αναφέρει αρχικά ο Κορίνθιος πολιτικός και συνεχίζει: “Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης λόγω φθοράς και ακαταλληλότητας των χώρων που στεγάζεται, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και στο καλλιτεχνικό της έργο. Το MoU όμως, δεν αφορά μόνο στη στέγαση της Κ.Ο.Θ., αλλά στην γενικότερη ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο φορέων, μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών.

Λίγο νωρίτερα, επισκέφτηκα το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συζητήσαμε για τις συνεργασίες με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

Αργότερα, επισκέφτηκα τους χώρους που θα διεξαχθεί η ΔΕΘ και συναντήθηκα με την διοίκηση και με τον κ. Στάθη Κωνσταντινίδη Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ