Σε έως και 60 μηνιαίες δόσεις τα χρέη προς τους Δήμους

Ρύθμιση που αφορά όλα τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί έως τις 31 Αυγούστου 2024 προς τους Δήμους, προβλέπει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να εξοφληθούν σε έως και 60 μηνιαίες δόσεις, με την προθεσμία για υποβολή αιτήσεων να εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου.

Ειδικά για τους ευάλωτους οφειλέτες προβλέπεται απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις που φτάνουν ακόμα και το 95% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, ενώ για χρέη άνω των 10.000 ευρώ υπάρχει η εναλλακτική υπαγωγής των οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Σ’ αυτή την περίπτωση, το χρέος βεβαιώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ η οποία πλέον το διαχειρίζεται ως χρέος του Δημοσίου. Αν η εξωδικαστική διαδικασία πάει καλά και η οφειλή εξοφληθεί, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παρακρατά το 5% των εισπράξεων και αποδίδει στους Δήμους το υπόλοιπο. Αν το χρέος δεν ρυθμιστεί τότε, από την ώρα που έχει βεβαιωθεί στην Εφορία, ανοίγει ο δρόμος για εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) με την εφαρμογή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, όπως διαβάζουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ