Σκαλοπίνια σοτέ με ταλιατέλες και μπέικον

Υλικά
200 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι σε φιλετάκια κομμένα και χτυπημένα ελαφρώς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς)
80 γραμμάρια Βιτάμ soft
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
200 γραμμάρια βρασμένες ταλιατέλες
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το πασπάλισμα)
Αλάτι

Εκτέλεση

Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον.
Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε, έως ότου δέσει τελείως.
Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε, έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ