Σκορδάτες πατάτες με βότανα

Υλικά
  • 500 γραμ. baby πατάτες με τη φλούδα
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
  • Φροντίζουμε, αν γίνεται, να είναι βιολογικές.
  • Τις πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα, να καθαρίσουμε τυχόν χώματα έχουν πάνω.
  • Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες στα τέσσερα ή στα έξι (πάντα με τη φλούδα).
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι.
  • Με τη λάμα του μαχαιριού σπάμε τη σκελίδα του σκόρδου. Το ρίχνουμε μαζί με τις πατατούλες στο βούτυρο.
  • Σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας (δεν τηγανίζουμε).
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15΄ μέχρι να μελώσουν οι πατατούλες και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.

Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ