Μερίδες: Πάνω από 8
Το κέικ της σοκολατόπιτας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ολα τα υλικα για το κέικ της σοκολατόπιτάς μας: τη μισή κούπα ζάχαρη, τη μισή κούπα γάλα εβαπορέ, τη 1 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τις 2 κ.σ κακάο, τη 1 κ.γ μπέικιν, την 1/4 κ.γ σόδας, τη 1 κ.γ ξύδι, τη 1 βανιλια, τα 125 γρ. βούτυρο, τα 3 αβγά και πολύ λίγο αλάτι
Τα χτυπαμε ή με μίξερ χειρός ή με το σύρμα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρωνουμε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ 25Χ30 περίπου και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ της σοκολατόπιτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτα περίπου.
Το κέικ θα φουσκώσει και θα έχει περίπου 2 δάκτυλα ύψος.
Το σιρόπι της σοκολατόπιτας
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα ρίξουμε στο κέικ.
Βάζουμε τα παρακάτω υλικά σε μια κατσαρόλα: μιαμιση κούπα νερο, μιάμιση κούπα ζάχαρη, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τη 1 βανίλια.
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά (προσοχή: μετράμε απο την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα μας)
Μόλις το ζεστό κέικ βγει από τον φούρνο, περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε το κέικ σε μια άκρη να κρυώσει καλά.
Η γκανάζ
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την γκανάζ με την οποία θα καλύψουμε το κέικ για να φτιάξουμε τη σούπερ σοκολατόπιτα.
Λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρας στα μικροκύματα.
Ζεσταίνουμε τα 150 γρ. γάλα εβαπορέ και τα προσθέτουμε στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν τα υλικά και να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Η ολοκλήρωση
Μόλις κρυώσει καλά το κέικ της σοκολατόπιτας, καλύπτουμε την επιφάνεια του με την γκαναζ.
Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί λίγο και η σοκολατόπιτά μας είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε!
supersyntages.gr