Στα “χέρια” του Δήμου Κορινθίων η Περιφερειακή αγορά Λεχαίου – Δήμαρχος: ” Θα αξιοποιήσουμε την περιοχή με βιοτεχνολογικό πάρκο ..”

Την είδηση την αναρτήσαμε  χθες το βράδυ και όπως είχαμε γράψει θα ακολουθούσαν δηλώσεις και λεπτομέρειες. Ο λόγος για την παραχώρηση στον Δήμο Κορινθίων της  περιφερειακής αγοράς του Λεχαίου που υπογράφτηκε παρουσία του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα.  Σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε  για την εξέλιξη αυτή που είναι σημαντική για την ανάπτυξη του Δήμου.

Ο κος Νανόπουλος μίλησε για την  παραχώρηση της Περιφερειακής  Αγοράς του Λεχαίου στον Δήμο για 30+10 χρόνια, την επικείμενη παραχώρηση του στρατοπέδου, αλλά και την επικείμενη σύνδεση πρώτα των μεγάλων επιχειρήσεων στην Κόρινθο με φυσικό αέριο και στη συνέχεια των νοικοκυριών.

Νανόπουλος: Είναι οριστική η παραχώρηση πλέον της Περιφερειακής Αγοράς του Λεχαίου, στον Δήμο Κορινθίων από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.  Χθες υπέγραψα την παραχώρηση, εκ μέρους του Δήμου και εκ μέρους της ΕΤΑΔ, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βλαστός.

Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση στον Δήμο, 102 στρεμμάτων για 30 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10, δηλαδή συνολικά 40.  Ο Δήμος θα αξιοποιήσει την περιοχή με την δημιουργία ενός βιοτεχνολογικού πάρκου, όπου θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Είναι μία από τις μεγάλες αλλαγές που είχα πει ότι θα γίνουν στη θητεία αυτής της δημοτικής αρχής και θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις από Ελλάδα και από το εξωτερικό και θα δημιουργηθούν άμεσα πολλές θέσεις εργασίας. Η επένδυση έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση και θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.  Σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα. Έχει περάσει ήδη η πολεοδομική μελέτη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τη Δευτέρα θα περάσει από το ΔΣ, εύχομαι ομόφωνα. Ο Δήμος μπαίνει στον ευρωπαϊκό αναπτυξιακό χάρτη, αφού οι επιχειρήσεις εκεί θα είναι κυρίως από το εξωτερικό.

Την ερχόμενη εβδομάδα πολεοδομείται, ώστε να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Καλογιάννη και θα παραχωρηθεί στον Δήμο.

Επίσης προχωράει το σχέδιο σύνδεσης πρώτα τον επιχειρήσεων και μετά των νοικοκυριών με φυσικό αέριο.

Όλα αυτά χρειάζονται κόπο και χρόνο και ευχαριστώ όλους όσους συνεργαστήκαμε, αλλά και την υποστήριξη του κ. Δήμα Χρήστου για την Περιφερειακή Αγορά.

Στο άμεσο μέλλον θα σας ανακοινώσουμε και δράσεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου.

hmerhsiakorinhtou.gr: Ποιο είναι το  αντίτιμο που πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος για την Αγορά του Λεχαίου;

Νανόπουλος: Είναι €12.000 το χρόνο αλλά θα υπάρχει και άλλο αντίτιμο το οποίο θα είναι αναλογικό και θα βγει από τον διαγωνισμό. Βέβαια καταλαβαίνετε ότι από αυτό θα έχει έσοδα και ο Δήμος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ