Στην ορεινή Κορινθία θα ολοκληρωθεί το φετινό γαστρονομικό ταξίδι, το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας με πολλές…γευστικές δράσεις !

φωτο από εκδήλωση

Στα Τρίκαλα Κορινθίας  θα είναι ο τελευταίος σταθμός του φετινού γαστρονομικού ταξιδιού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού. Έτσι το φετινό γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώνεται στην ορεινή Κορινθία …

Συγκεκριμένα, η δράση μεταφέρεται στα Τρίκαλα Κορινθίας όπου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα λάβουν χώρα η κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις  του ταξιδιού αυτού -που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη στη Μεσσηνία, στο Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία και στο Τολό στην Αργολίδα. Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά. Στόχος της είναι αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία. Συγχρόνως, προωθείται η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας,  την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, το Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ