Στη σύσκεψη της Τρίπολης για τα απορρίμματα του Δ. Κορινθίων στην Παλαιόχουνη ο Β. Νανόπουλος – Μέχρι πότε πρέπει να πιστώσει τα χρήματα μέσω του ΦοΣΔΑ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης για τα απορρίμματα. Η σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες είχε σαν αντικείμενο την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην διαχειριστική ενότητα που εξυπηρετεί η μονάδα της Παλαιόχουνης -δηλαδή του συνόλου των δήμων στις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας και των Δήμων Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας από την Π.Ε. Αρκαδίας.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Μαρτίου η μονάδα της Παλαιόχουνης πέρασε σε εμπορική λειτουργία.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας σχετικά: ” Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι από την 21η Μαρτίου οι εξυπηρετούμενοι δήμοι στην εν λόγω μονάδα θα πρέπει να καταβάλουν στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το προβλεπόμενο αντίτιμο για τις ποσότητες απορριμμάτων που παραδίδουν προς επεξεργασία -το οποίο μεσοσταθμικά ανέρχεται σε 69 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο πρότζεκτ μάνατζερ της πιο πάνω εταιρείας Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.”
“Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι πλέον θα πρέπει οι εν λόγω δήμοι, μέσω του ΦοΔΣΑ, να πιστώσουν μέχρι το τέλος Μαΐου τα προβλεπόμενα χρήματα στην Περιφέρεια προκειμένου αυτή να τα αποδώσει στη συνέχεια στην διαχειρίστρια εταιρεία.”
Κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, επίσης, έγινε γνωστό ότι ο σταθμός μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι αναμένεται να παραδοθεί προς λειτουργία στις αρχές του φετινού καλοκαιριού
Η επόμενη ανάλογη σύσκεψη προσδιορίστηκε για το αμέσως μετά το Πάσχα χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ