Στο Μεσινό βρέθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ και συζήτησε με κτηνοτρόφους για την πανώλη

Στο Μεσινό βρέθηκε χθες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Ρεθύμνης και Υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μανόλης Χνάρη, προκειμένου να ενημερωθεί για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εξαιτίας της πανώλης των αιγοπροβάτων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έλαβε χώρα, οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στην ολοκληρωτική καταστροφή πολλών κοπαδιών με τη συνεπακόλουθη πρόκληση ανυπολόγιστης για τους ίδιους οικονομικής ζημίας. Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, η εν λόγω περιοχή βασίζεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην κτηνοτροφική δραστηριότητα, με τις μαζικές θανατώσεις ζώων εξαιτίας της πανώλης να συνεπάγονται πλέον την ύπαρξη λιγοστών κοπαδιών στην περιοχή. Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση, καθώς το εισόδημα τους είναι πλέον μηδενικό.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης σχετικής ΚΥΑ για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων, επισημαίνοντας ότι η τιμή αποζημίωσης θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του ζώου, καθώς και ότι για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου παραμένει σε εκκρεμότητα η δέσμευση για την ένταξη των πληγέντων στο μέτρο 5.2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ