Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο “Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Ο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο ΤΜΕΔΕ-«Redefining the future horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο», υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Στο τελευταίο ειδικό πάνελ του Συνεδρίου τέθηκαν στο επίκεντρο οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να σχεδιαστούν έξυπνες και ανθεκτικές Περιφέρειες.

Ο  κ. Πτωχός, έκανε λόγο για την υιοθέτηση καλών πρακτικών για πράσινες υποδομές, καλύτερους πολεοδομικούς και χωροταξικούς σχεδιασμούς, ενώ όπως είπε, «οι υποδομές πρέπει να επανασχεδιαστούν για να αντέξουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «στον σχεδιασμό τους πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, και να υπάρχει μία διαδικασία παρακολούθησης και αξιολόγησης. Βιώσιμες πρακτικές εφαρμόζονται στην Πελοπόννησο στους κλάδους του Τουρισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς, στη διαχείριση των υδάτων και στον πρωτογενή τομέα, με απώτερο στόχο την ουσιαστική αποκέντρωση και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος».

Επίσης, σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Οι Περιφέρειες και οι πόλεις του μέλλοντος πρέπει να είναι βιώσιμες οικονομικά, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά συμπεριληπτικές, με δικαιοσύνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ