Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κιάτο την Πέμπτη για τον πόλεμο στη Γάζα με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες

«Εσύ, εσύ τι έκανες μπροστά στην κτηνωδία;»

“Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα στην Κόρινθο, πολίτες και συλλογικότητες της Κορινθίας δίνουμε νέο ραντεβού για να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη θηριωδία κατά του Παλαιστινιακού λαού, την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.30μ.μ. στο Κιάτο (στην πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ).

Πολύς θάνατος, πολύς σπαραγμός, πολύς ο κονιορτός ερειπωμένων νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών. Πολλή η αιμοσταγής μπίζνα Αμερικής και Ευρώπης. Καθόλου τροφή, καθόλου νερό.

Εδώ και 7 μήνες ακατάπαυστα, δίπλα μας, μπροστά στα μάτια μας, εκτυλίσσεται μεθοδικά η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Η Παλαιστίνη μετατρέπεται σε ένα απέραντο νεκροταφείο ψυχών, ζωντανών και νεκρών και φως δεν διακρίνεται στον ορίζοντα. Η νέα «τελική λύση» σε live μετάδοση μπαίνει σε εικόνες στα σπίτια όλων μας και σημαίνει 37.000 νεκρούς και 84.000 τραυματίες σε 7 μήνες και μια ισοπεδωμένη χώρα εκτοπισμένων.

Δεν είναι δυνατόν να ζούμε στις ημέρες μας δράσεις, πρακτικές και ενέργειες που θυμίζουν απαίσιας μνήμης ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα και δικτατορίες και να μένουμε απαθείς, ή παθητικά να σιωπούμε.

Ως πολίτες της Κορινθίας, όλες και όλοι υψώνουμε δυνατή τη φωνή μας για να σταματήσει αυτή η φρίκη, για να καταγγείλουμε την απερίγραπτη θηριωδία στην οποία και η πατρίδα μας εμπλέκεται ερήμην μας, περιφρονώντας πανανθρώπινα δίκαια και την επί χρόνια φιλία των δύο λαών.

Η στάση μας απέναντι στους Παλαιστίνιους είναι η ηθική μας πυξίδα και ο δρόμος είναι ένας: η μικρή άνοιξη στα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης το δείχνει. Το οφείλουμε στους εαυτούς αλλά και στους νεότερους, στις επόμενες γενιές. Να μη χαμηλώνουμε τα μάτια όταν μας ρωτούν: «Εσύ, εσύ τι έκανες μπροστά στην κτηνωδία;»

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– ΤΗΝ άμεση απεμπλοκή της χώρας μας και την απόσυρση των ελληνικών πολεμικών πλοίων από την περιοχή

– ΤΗΝ αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967

Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν σε όλη την Κορινθία. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην σιωπήσουν απέναντι στη φρίκη που εκτυλίσσεται δίπλα μας!

Πρωτοβουλία συλλογικής δράσης για την Παλαιστίνη

westandwithg.kor@gmail.com”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ