Συνέντευξη: Δ. Αγγελόπουλος: “Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι ένας σκληρός αγώνας (ντέρμπυ).. .Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη και μία ισχυρή εντολή”

Ο κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος , μίλησε στην hmerisiakorinthou.gr για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Βουλευτή Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 . Έχοντας μεγάλη εμπειρία από την θητεία του στη θέση του  Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας  , γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του νομού . Στη συνέντευξη που ακολουθεί θέτει τους στόχους της επιλογής του και τονίζει παράλληλα πως οι επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι ένας σκληρός αγώνας (ντέρμπυ), ενώ  επισημαίνει ότι χρειάζεται αλλαγή “σελίδας” η χώρα. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Ερώτηση : κε Αγγελόπουλε , «κατεβαίνετε» υποψήφιος Βουλευτής  έχοντας στο ενεργητικό σας μια μεγάλη πολιτική διαδρομή στο κόμμα και στο νομό μας. Έχοντας την εμπειρία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας  και σαν μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θεωρείτε ότι αυτές οι εθνικές εκλογές θα εξελιχθούν σε «ντέρμπυ» ;

Απάντηση: Περισσότερα από δέκα χρόνια κρίσεων δοκιμάζουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους και τους αδύναμους που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.  Αν θέλουμε να αλλάξει η σημερινή κατάσταση οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τις εκλογές με πολιτικούς όρους. Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι ένας σκληρός αγώνας (ντέρμπυ) ανάμεσα στην συντήρηση και τον λαϊκισμό από την μία πλευρά και τον ορθολογισμό από την άλλη, ανάμεσα σε αυτούς που βλέπουν το κράτος ως λάφυρο και θα έκαναν τα πάντα για να αποκτήσουν την εξουσία και ανάμεσα σε αυτούς που παλεύουν για αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Ανάμεσα σε αυτούς που υπερφορολογούν τους μικρομεσαίους και αδύναμους και στην συνέχεια επενδύουν σε επιδοματικές πολιτικές και ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την χώρα, με επενδύσεις που να παράγουν πλούτο, να συνδέονται με θέσεις εργασίας και να δίνουν στους πολίτες την ευκαιρία να φτιάξουν την ζωή τους μέσα από την εργασία τους. Ένα ντέρμπυ ανάμεσα στις πολιτικές των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ από την μία πλευρά και το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από την άλλη.

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την Κορινθία , αν εκλεγείτε στη θέση του Βουλευτή; Και ποια προβλήματα θα φέρετε προς επίλυση στη Βουλή ;

Απάντηση: Τα προηγούμενα χρόνια ως Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας προσπάθησα όχι απλά να αναδείξουμε όλα τα μεγάλα θέματα του νομού μας, αλλά να προτείνουμε να δώσουμε λύσεις.  Παρόλο που το κίνημα μας δεν είχε εκλεγμένο Βουλευτή στην Κορινθία, στηριχθήκαμε στην άριστη συνεργασία με την Κοινοβουλευτική μας ομάδα, την αείμνηστη Πρόεδρο μας Φ. Γεννημματά και τον νυν Πρόεδρο μας και Ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη και με ερωτήσεις στην Βουλή και στην Ευρωβουλή, με επισκέψεις κλιμακίων, με ημερίδες, με διαβούλευση με όλους τους παραγωγικούς – κοινωνικούς φορείς, κάναμε πολιτικές παρεμβάσεις, επισημάναμε προβλήματα και προτείναμε λύσεις,.

Προφανώς και τα επόμενα χρονιά θα συνεχίσω  σταθερά να μάχομαι για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της Κορινθίας. Ενδεικτικά αναφέρω την ενίσχυση των δομών Υγείας της Κορινθίας, τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με προσωπικό και σχολικά κτήρια, την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης – άρδευσης, τη στήριξη των αγροτών (υποδομές – αποζημιώσεις), την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, της ακρίβειας, της ανεργίας, της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Επίσης, έμφαση θα δοθεί στην στρατηγική εκμετάλλευση της διώρυγας Κορίνθου, σε θέματα περιβαλλοντολογικά (πρόληψη – κλιματική αλλαγή), ενεργειακά, διαχείρισης απορριμμάτων, προστασίας του πολίτη, εργασιακά και σε δρόμους – φωτισμούς.

Επιπλέον, βάρος θα δοθεί να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές σε επίπεδο κρατικού σχεδιασμού και αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων, ώστε η Κορινθία (και η κάθε Περιφερειακή Ενότητα) να μπορεί να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να εξελιχθεί σε τουριστικό και επενδυτικό πόλο έλξης, να στηριχθεί – αναδειχθεί ο αγροτικός τομέας, τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικές αγορές.

Ερώτηση:  Θεωρείτε πιθανή μια σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ ;

Απάντηση: Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να στηρίξει τα αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης των ΝΔ και Σύριζα, ούτε πρόκειται να γίνει «ουρά» τους. Εμείς ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη και μία ισχυρή εντολή ώστε να πετύχουμε συγκλήσεις πάνω στο δικό μας πρόγραμμα με πολιτικές που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια στη διαβίωση και στην εργασία όλων και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ερώτηση: Ποιοι ήταν τελικά οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα ;

Απάντηση: Οι διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών έχουν πλήξει την γενιά μας στα πιο παραγωγικά μας χρόνια και έχουν «ξεθωριάσει» την ελπίδα του ελληνικού λαού για καλύτερες ημέρες.  Όλοι μας νιώθουμε ότι κάθε νεότερη γενιά θα περάσει χειρότερα από τις προηγούμενες. Θεωρώ ότι είναι χρέος δικό μου και της γενιάς μου να βγούμε μπροστά και να αλλάξουμε την δύσκολη σημερινή κατάσταση και να το κάνουμε αυτό τόσο για τις προηγούμενες γενιές που πρέπει να λάβουν τους κόπους μιας ζωής και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, κυρίως όμως για να δώσουμε τα εφόδια – τη δυνατότητα στις νεότερες γενιές να ζήσουν καλύτερα, να μπορούν να φτιάξουν την ζωή τους μέσα από την εργασία τους,  να δημιουργήσουν μία καλύτερη Ελλάδα.

Ε.Π.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ