Συνέντευξη με τον Παν. Δαλιβίγκα: “Στον Παμβοχαϊκό προσπαθούμε να κάνουμε τα καλύτερα και για τους μικρούς και για τους μεγάλους αθλητές μας. Να «παράγουμε» αθλητισμό”

Τη σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη του νεανικού αθλητισμού και τις αξιόλογες επιδόσεις που έχει σημειώσει σε πολλές κατηγορίες διοργανώσεων η ομάδα βόλλεϋ του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου (ΓΑΣ) “Παμβοχαϊκός” παρουσίασε στην hmerisiakorinthou.gr o πρόεδρος του σωματείου κ. Παναγιώτης Δαλιβίγκας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η ομάδα των ανδρών αφού κατάφερε να ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία φιλοδοξεί πλέον να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και να ανέβει στην Α1 κατηγορία, ενώ ο επόμενος στόχος είναι η ομάδα να ξαναγυρίσει στην Α1 και να αγωνιστεί και στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Παμβοχαϊκού τόνισε επίσης την πολύ μεγάλη σημασία που έχουν οι ακαδημίες παίδων, νέων και εφήβων τις οποίες λειτουργεί ο σύλλογος, τόσο για την πρόοδό του, όσο και για την προαγωγή και τη διάδοση του πνεύματος του ευ αγωνίζεσθαι σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις της Κορινθίας.

Αναλυτικά, ο κ. Δαλιβίγκας δήλωσε τα εξής σχετικά με τις εξελίξεις στον σύλλογο:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε περίοδο μεταγραφική για τα roster ανδρών και γυναικών. Στους άνδρες είμαστε αυτή τη στιγμή στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Ανεβήκαμε δηλαδή από το Περιφερειακό. Έχουν γίνει κινήσεις μεταγραφικές που θα συζητηθούν στο Ελληνικό βόλεϋ. Ο στόχος μας για τη νέα σαιζόν είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε στην πρώτη τριάδα και να διεκδικήσουμε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Pre-League. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα, το roster, για κάτι καλύτερο. Ο στόχος των ανδρών, που έχω θέσει κι εγώ προσωπικά ως πρόεδρος, είναι να ξαναγυρίσουμε στην Α1, στη Volley League και στην Ευρώπη. Είναι ένα όραμα κι αυτό, να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τέλη Αυγούστου ή την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Τα κανονίζουν οι προπονητές αυτά.

Οι προπονητές στην ομάδα των ανδρών παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή ο κ. Βαρδής και ο βοηθός του, ο κ. Φελέκης, και στο γυναικείο παραμένει προπονητής ο κ. Παπασιδέρης.

Τις ακαδημίες μας, έχουμε προσπαθήσει -αυτά τα 2,5 χρόνια, αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου – να τις αναπτύξουμε. Νοιαζόμαστε πάρα πολύ για το κομμάτι των ακαδημιών, γιατί – όπως λέω κι εγώ – η “καρδιά” ενός συλλόγου είναι οι ακαδημίες, αν δεν έχεις ακαδημίες, δεν έχει ζωή ο σύλλογος. Δεν έχεις “φυτώρια” και δεν μπορείς να καλλιεργήσεις το ευ αγωνίζεσθαι, να βάλεις τα παιδιά στον αθλητισμό… Κι έχουμε αυτή τη στιγμή καταφέρει να συγκεντρώσουμε, μέχρι και σε επίπεδο Λυκείου, 200 παιδιά δηλωμένα, με δελτία της Γενικής Γραμματείας.

Φέτος οι Νεάνιδες πήγαν στις 16 καλύτερες ομάδες της χώρας, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι έφηβοί μας – τμήμα το οποίο έλειπε για πολλά χρόνια και το δημιουργήσαμε με πολύ κόπο – έφθασαν στην πρώτη τριάδα του Πελοποννησιακού Πρωταθλήματος.

Κάνουμε επίσης πολλά μίνι τουρνουά, στα μικρά μας παιδιά. Τώρα πρόσφατα είχαμε ένα τουρνουά σε συνεργασία με την ΑΣΠ Κόρινθος και τον “Ποσειδώνα” Λουτρακίου.

Γίνονται δράσεις και ο κόσμος έχει “αγκαλιάσει” την προσπάθεια, γιατί βλέπει ότι υπάρχει μια Διοίκηση με σχέδιο, με οργάνωση και με όραμα και με σεβασμό προς όλους. Και προσπαθούμε, επειδή είμαστε εραστές του αθλήματος αυτού, να κάνουμε τα καλύτερα και για τους μικρούς και για τους μεγάλους αθλητές μας. Να «παράγουμε» αθλητισμό και στον Δήμο και στην Πολιτεία και στην Πελοπόννησο. Και νομίζω ότι θα πάμε καλά, όπως μάς λένε κι απ’ έξω.»

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ