Συνέντευξη: Σπύρος Ράτης :”Πιστεύω ότι τέλος Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος ο βιολογικός καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων ώστε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές στα δίκτυα”

Σχεδόν έτοιμος ο βιολογικός στους Αγίους Θεοδώρους…

Με τον αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρο Ράτη συζητήσαμε σήμερα για την πρόοδο των έργων αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού που υπάρχει στην περιοχή. Για την ιστορία ο βιολογικός είχε κατασκευαστεί αλλά δεν  λειτούργησε μέχρι σήμερα και γι’αυτό θελήσαμε να μάθουμε πού βρίσκεται το έργο.

Ερώτηση: Που βρίσκονται τα έργα του βιολογικού;

Απάντηση: Τα συνεργεία είναι εκεί και εργάζονται καθημερινά. Πιστεύω ότι τέλος Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος ώστε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές στα δίκτυα. Είχαν γίνει κάποιες το 2011 και αργότερα το 2014 αλλά από τότε πάει πολύς καιρός και πρέπει να κάνουμε καινούριες ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Ερώτηση: Ποιο είναι το κόστος του έργου;

Απάντηση: Το έργο κοστολογείται €880.000.

Ερώτηση: Υπήρχε και μια σκέψη να ενωθεί ο βιολογικός των Αγίων Θεοδώρων με κάποιες κοινότητες του Δήμου Κορινθίων που είναι πιο κοντά σε σας. Ισχύει κάτι τέτοιο ακόμη;

Απάντηση: Ναι, υπάρχει μελέτη ώστε να περάσει ο βιολογικός από Κυρά Βρύση, Καλαμάκι, Λουτρά ωραίας Ελένης. Αυτό όμως είναι ένα έργο που θα γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο και δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ