Συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο Ν. Σταυρέλης με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ποιά θέματα συζήτησαν

Συναντήσεις είχε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης για θέματα του Δήμου.

Επισκέφθηκε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Θεόδωρο Βάγια  αλλά και την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σχετικά με την πρώτη επαφή ο κος Σταυρέλης αναφέρει πως συζητήθηκε η λειτουργία μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σοφικό. “Πλησιάζει η ώρα. Του ανέπτυξα τα πλεονεκτήματα της κανονικής λειτουργίας του ιδρυθέντος από το 2001 Πυροσβεστικού Κλιμακίου, το οποίο ουδέποτε λειτούργησε. Θετική η αρχική ανταπόκριση. Θετική και η παρέμβαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια. Υπομονή για τα απαιτούμενα της γραφειοκρατίας. Παράλληλα ενημέρωσα για την αναγκαιότητα ίδρυσης μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Χιλιομόδι. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος”, τονίζει ο δήμαρχος.

Αναφορικά με την επίσκεψη στην Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου με αντιπροσωπεία φορέων από το Στεφάνι, ύστερα από την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σταυρέλης μεταξύ άλλων ζήτησε:

-Η περιοχή του Στεφανίου να κηρυχθεί υπερκορεσμένη στα πλαίσια της επικείμενης αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ που σημαίνει , πέραν των υφιστάμενων μονάδων, να αποκλειστεί κάθε σκέψη για νέα μονάδα ή επέκταση των υπαρχουσών.

-Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου να μην παρέχουν καμία νέα έγκριση.

Η κα Υφυπουργός δήλωσε ότι “μέχρι το 2030  δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα ΑΠΕ, πέραν των ήδη εγκεκριμένων.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ