Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο και μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική σεζόν, οι έλεγχοι στις παραλίες. Μέσα στο καλοκαίρι ελέγχθηκαν 630 παραλίες όλης της χώρας

Σε συνολικά 20.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών σε 630 παραλίες όλης της χώρας προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε 60 ημέρες, από την έναρξη δηλαδή της διαδικασίας ελέγχων στις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου. Πρόκειται για τους πιο εκτεταμένους ελέγχους –και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- που έχουν διενεργηθεί ποτέ στις ελληνικές παραλίες, στους οποίους συνέδραμαν οι νέες τεχνολογίες και  ειδικότερα η εφαρμογή MyCoast καθώς και η χρήση drones και δορυφορικών εικόνων. Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν φέτος το καλοκαίρι να εφαρμοστούν από την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας και κατάληψης του δημόσιου χώρου και να εφαρμοστούν, παράλληλα, αυστηρές ποινές και διοικητικά μέτρα σε όσους παρανομούν, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών .

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Υπουργείου, κατά τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από δεκάδες κλιμάκια των Κτηματικών Υπηρεσιών (με την συνδρομή των κατά τόπους Δήμων και της ΕΛΑΣ) ελέγχθηκαν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 682 παραβάσεις. Συνολικά ελήφθησαν 400 διοικητικά μέτρα και εκδόθηκαν 55 διαταγές σφράγισης επιχειρήσεων, ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. ευρώ. Ειδικά τον μήνα Αύγουστο οι έλεγχοι καταγγελιών και επιχειρήσεων ανήλθαν περί του 50% του συνόλου των αυτοψιών του έτους. Έγιναν συνολικά 11.000 έλεγχοι σε 350 παραλίες και σε περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκαν 330 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 170 διοικητικά μέτρα.

Τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ