“Το διάλλειμα”, ο Θερινός κινηματογράφος Δερβενίου μας ενημερώνει για την σημερινή, την αυριανή και τις προβολές της Κυριακής :
“Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Αυγούστου | 21:30
“Υπάρχω”
Βιογραφική, Δραματική | 2024, Διάρκεια: 132′
H συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία. Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες στη ζούγκλα της δισκογραφίας και της νύχτας, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του Στέλιου Καζαντζίδη. Μια προσωπικότητα λατρεμένη από τους Έλληνες, εκφραστής του συλλογικού πόνου και των ξενιτεμένων, ένας καλλιτέχνης που συγκρούστηκε με τη μεγαλύτερη, τότε, δισκογραφική εταιρία, τη Μίνως Μάτσας, που συνδέθηκε με δεκάδες άλλα ινδάλματα του χώρου και της εποχής, που αποσύρθηκε στο αποκορύφωμα της καριέρας του για να επιστρέψει αργότερα στις τηλεοράσεις μας οργισμένος. Τόσες πλευρές, τόσα εμπόδια!
Η μεγαλύτερη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή της χρονιάς.
Σκηνοθεσία: Γ. Τσεμπερόπουλος
Ηθοποιοί: Χρήστος Μάστορας, Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φιλίππου
Κυριακή 10 Αυγούστου | 21:00
Γάτος δεκάψυχος (10 Lives)
Animation | 2024, Διάρκεια: 88′
O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μια ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει εντελώς απερίσκεπτα την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμιά φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Τζένκινς
Κυριακή 10 Αυγούστου | 23:00
Ο Μοϊκανός (Le Mohican)
Θρίλερ | 2024, Διάρκεια: 87′
Ο Ζοζέφ, ένας από τους τελευταίους κτηνοτρόφους με κατσίκες στην Κορσική, δέχεται επίσκεψη από τη μαφία. Θέλουν τη γη του για να την εκμεταλλευτούν τουριστικά. Παρά τις πιέσεις τους, εκείνος αρνείται πεισματικά. Η ζωή του απειλείται και τη στιγμή της διένεξης σκοτώνει, χωρίς να το θέλει, τον άνδρα που τον απειλεί. Έτσι, μετατρέπεται σε φυγά στο νησί του, καθώς οι μαφιόζοι προσπαθούν να τον εντοπίσουν για να τον σκοτώσουν σε αντίποινα. Το ανθρωποκυνηγητό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα βόρεια της Κορσικής, όπου ο Ζοζέφ αναζητά βοήθεια για να σωθεί. Καθώς οι μέρες περνούν, τα νέα για τον Ζοζέφ κυκλοφορούν χάρη στην ανιψιά του, Βανίνα, και ο κόσμος τον χαιρετίζει ως ήρωα της αντίστασης ενάντια στην καταπάτηση του νησιού.
Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Φαρούτσι
Ηθοποιοί: Αλέξις Μανεντί, Μάρα Τακουέν”