Συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα με τραχανά και φέτα χωρίς φύλλο

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Ποσότητα: 8 άτομα

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κολοκυθάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο
100 γρ. ξινό τραχανά
400 ml. γάλα
3 μεγάλα αυγά
300 γρ. φέτα
80 γρ. βούτυρο
50 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε τρυπητό και τ΄αλατίζουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
  2. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και με το υπόλοιπο αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 34 εκ. περίπου.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τ’ αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τον τραχανά, το αλεύρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, ραντίζουμε την επιφάνεια της  πίτας με το ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε το ταρκάσι για 60′ στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσικίσιο γάλα και τυρί
-Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε το ταρκάσι και με κίτρινο κολοκύθι
-Αν τα κολοκυθάκια έχουν αρκετά υγρά τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας
-Ο τραχανάς μπορεί να είναι οποιοσδήποτε μας αρέσει
-Χρησιμοποιούμε όποιο βούτυρο θέλουμε αλλά μπορούμε και να το παραλείψουμε αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο

cookpad.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ