Υλικά
Δύο με τρία πακέτα κλασικά τετράγωνα μπισκότα
Λίγα μύγδαλα καβουρδισμένα και κομματιασμένα
Λίγο λικέρ ή στιγμιαίο καφέ
Λίγη ζάχαρη άχνη
Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
300 ml γάλα
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια.
Μόλις ζεσταθεί, χωρίς να κάψει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ξεχωριστά και προσθέτουμε αργά αργά στο γάλα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Προσοχή, το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις ενσωματωθούν τα δύο μείγματα δένουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί.
Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
150ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να είναι πολύ παγωμένη, για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, την οποία όμως πρέπει να έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Εκτέλεση συνταγής για γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Έχουμε τις δύο κρέμες μας έτοιμες
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε στον πάτο μια σειρά με μπισκότα.
Αν το επιθυμούμε αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο λικέρ ή στιγμιαίο καφέ.
Στρώνουμε μια λεπτή στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής η οποία στο μεταξύ έχει παγώσει ελαφρώς στο ψυγείο.
Επαναλαμβάνουμε όσες φορές επιθυμούμε τις στρώσεις μπισκότο-κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Μόλις τελειώσουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, μετά την τελευταία στρώση μπισκότων απλώνουμε μια παχιά στρώση της κρέμας σοκολάτας.
Στο τέλος σπάμε μερικά μπισκότα, βάζουμε μερικά μύγδαλα και αν το επιθυμούμε λίγη άχνη ζάχαρη.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, μετά από δύο ώρες περίπου το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Πηγή:.iefimerida.gr iefimerida.gr