Συστατικά
- 1/2 κιλό λιγκουίνι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό ντοματίνια
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τριμμένο τυρί
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προθέτεις τη μελιτζάνα και τις πιπεριές και τα αφήνεις 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Ρίχνεις τα ντοματίνια και αφήνεις την σάλτσα να βράσει για 10 περίπου λεπτά
- Σουρώνεις τα λιγκουίνι και ρίχνεις μέσα τη σάλτσα ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις και προσθέτεις αν θέλεις τριμμένο τυρί
Tlife.gr