Συστατικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
- 5-6 κ.σ. μέλι
- κανέλα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και προσθέτεις σιγά-σιγά το νερό
- Ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα, προσθέτεις το ξίδι και συνεχίζεις το χτύπημα
- Σκεπάζεις με μια πετσέτα τη λεκάνη και αφήνεις τη ζύμη να φουσκώσει 15 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι το κατσαρόλα το ηλιέλαιο και περιμένεις να κάψει
- Παίρνεις ζύμη με ένα βρεγμένο κουτάλι και τη ρίχνεις στο λάδι
- Ανακατεύεις με την τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να πάρουν χρυσό χρώμα
- Αφαιρείς έναν έναν και τους τοποθετείς σε ένα πιάτο
- Προσθέτεις κανέλα και μέλι και τους σερβίρεις ζεστούς.
Photo: iStock
T.life.gr